Nydelige cupkakes til kakebordet

Er du eller noen du kjenner glad i å bake? Tenk så fint det blir med bugnende stettefat med nydelige, romantiske cupcakes, det skaper definitivt stemning på kakebordet. Disse smaker friskt av sitron, og Lemon-Curd-fyllet i midten gir en ekstra touch av luksus. Nam!!
Oppskrift på cupkakes med rosedekor
Manuela Kjeilen, damen bak boken «Manuelas romantiske drøm», gir deg her oppskriften:
Say it with roses lemon cupkakes
(24 stk)
3 store sitroner
3 ss sitronsaft
350 g sukker
200 g smør (romtemperert)
4 egg (romtemperert)
1 ts vaniljeekstrakt
7 ½ dl hvetemel
½ ts salt
1 ss bakepulver
2 ½ dl kulturmelk
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 160 grader. 
- Riv det gule skallet av sitronene og press ut 3 ss saft fra den ene. 
- Kjør skallet sammen med sukkeret i en liten blender slik at det blir sitronsukker, eller bare bland det godt i en mikserbolle. 
- Rør sitronsukker og smør hvitt og kremet. Tilsett ett egg av gangen og bland godt. 
- Rør inn vaniljeekstrakt. 
- Bland hvetemel, salt og bakepulver, og tilsett det vekselvis med kulturmelk blandet med sitronsaft. Rør til alt er godt blandet. 
- Fordel røren i muffinsformer. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter. 
- Avkjøl kakene helt før de pyntes. 
Tips: Bruk en kjernehusutstikker til å fjerne midten av cupkakene og fyll dem med Lemon Curd. Pynt toppen med en vakker rose som du lager av Heavenly Lemon Frosting.
Oppskrift på Lemon Curd
250 g sukker
125 ml fersk sitronsaft
7 eggeplommer
115 g usaltet smør
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene unntatt smøret i en stor bolle. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og visp forsiktig med håndvisp. 
- Sett et termometer i massen og rør til den når 70 grader. Da skal massen være litt tykk. 
- Sett bollen til avkjøling i 10 minutter. 
- Tilsett smøret og bland godt. 
- Avkjøl helt før du setter den i kjøleskapet. 
- Lemon Curd skal stå kaldt i noen timer så den tykner ligg før du skal bruke den. 
Oppskrift på Heavenly Lemon Frosting
125 ml melk
125 ml kremfløte
3 ss mel
225 g usaltet smør
225 g melis
2 ts vaniljepasta/vaniljesukker + ev. ½ vaniljestang
Slik gjør du:
- Ha melk, kremfløte og mel i en kjele og kok opp til en tykk, hvit saus. Rør hele tiden. Ta av platen så fort det begynner å boble. 
- Avkjøl litt før du setter blandingen i kjøleskapet i 30-60 minutter eller mer. 
- Pisk mykt smør, melis og vanilje sammen med den tykke melsausen i minst 10-15 minutter. 
- Tilsett 50 g Lemon Curd når alt er ferdig blandet 
Tips: Hvis du bruker vaniljestang, varm først melk og fløte sammen med vaniljestangen, og la det stå i 1 time for optimal smak. Tilsett så melet og gjør det samme som over. La vaniljestangen ligge i melsausen helt til du skal piske sausen sammen med smør og melis.
Lag nydelige rosecupcakes til kakebordet. Vakkert og smakfullt! Og ikke så vanskelig!
Se flere fristende oppskrifter på www.passionforbaking.com/no
Av Trine Wang, Foto: Manuela Kjeilen, Manuelas romantiske drøm/CappelenDamm
 
          
        
       
            