Nydelige cupkakes til kakebordet

Er du eller noen du kjenner glad i å bake? Tenk så fint det blir med bugnende stettefat med nydelige, romantiske cupcakes, det skaper definitivt stemning på kakebordet. Disse smaker friskt av sitron, og Lemon-Curd-fyllet i midten gir en ekstra touch av luksus. Nam!!
Oppskrift på cupkakes med rosedekor
Manuela Kjeilen, damen bak boken «Manuelas romantiske drøm», gir deg her oppskriften:
Say it with roses lemon cupkakes
(24 stk)
3 store sitroner
3 ss sitronsaft
350 g sukker
200 g smør (romtemperert)
4 egg (romtemperert)
1 ts vaniljeekstrakt
7 ½ dl hvetemel
½ ts salt
1 ss bakepulver
2 ½ dl kulturmelk
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 160 grader.
Riv det gule skallet av sitronene og press ut 3 ss saft fra den ene.
Kjør skallet sammen med sukkeret i en liten blender slik at det blir sitronsukker, eller bare bland det godt i en mikserbolle.
Rør sitronsukker og smør hvitt og kremet. Tilsett ett egg av gangen og bland godt.
Rør inn vaniljeekstrakt.
Bland hvetemel, salt og bakepulver, og tilsett det vekselvis med kulturmelk blandet med sitronsaft. Rør til alt er godt blandet.
Fordel røren i muffinsformer. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
Avkjøl kakene helt før de pyntes.
Tips: Bruk en kjernehusutstikker til å fjerne midten av cupkakene og fyll dem med Lemon Curd. Pynt toppen med en vakker rose som du lager av Heavenly Lemon Frosting.
Oppskrift på Lemon Curd
250 g sukker
125 ml fersk sitronsaft
7 eggeplommer
115 g usaltet smør
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene unntatt smøret i en stor bolle. Plasser bollen over en kjele med kokende vann og visp forsiktig med håndvisp.
Sett et termometer i massen og rør til den når 70 grader. Da skal massen være litt tykk.
Sett bollen til avkjøling i 10 minutter.
Tilsett smøret og bland godt.
Avkjøl helt før du setter den i kjøleskapet.
Lemon Curd skal stå kaldt i noen timer så den tykner ligg før du skal bruke den.
Oppskrift på Heavenly Lemon Frosting
125 ml melk
125 ml kremfløte
3 ss mel
225 g usaltet smør
225 g melis
2 ts vaniljepasta/vaniljesukker + ev. ½ vaniljestang
Slik gjør du:
Ha melk, kremfløte og mel i en kjele og kok opp til en tykk, hvit saus. Rør hele tiden. Ta av platen så fort det begynner å boble.
Avkjøl litt før du setter blandingen i kjøleskapet i 30-60 minutter eller mer.
Pisk mykt smør, melis og vanilje sammen med den tykke melsausen i minst 10-15 minutter.
Tilsett 50 g Lemon Curd når alt er ferdig blandet
Tips: Hvis du bruker vaniljestang, varm først melk og fløte sammen med vaniljestangen, og la det stå i 1 time for optimal smak. Tilsett så melet og gjør det samme som over. La vaniljestangen ligge i melsausen helt til du skal piske sausen sammen med smør og melis.
Lag nydelige rosecupcakes til kakebordet. Vakkert og smakfullt! Og ikke så vanskelig!
Se flere fristende oppskrifter på www.passionforbaking.com/no
Av Trine Wang, Foto: Manuela Kjeilen, Manuelas romantiske drøm/CappelenDamm